Programmeermethoden is een verplicht eerstejaarsvak bij de opleidingen Informatica, Wiskunde, Natuurkunde en Sterrenkunde aan de Universiteit Leiden. Het is zes EC studiepunten waard; er horen vier programmeeropgaven bij.


Het wordt aangeboden in het najaarssemester en beoogt studenten de basiskennis en -vaardigheden aan te leren voor het ontwikkelen van computerprogramma's, en wel met behulp van de programmeertaal C++.


De verzorging van het vak is in handen van LIACS, de Informatica-afdeling van de Leidse universiteit; docent: Walter Kosters.

 

Eerste activiteit najaar 2014 (Leiden): college op woensdag 3 september, 11:15-13:00 uur, Gorlaeus zaal 3; voor informatici en wiskundigen 's middags gevolgd door werkcollege in de computerzalen van het Snellius (natuur/sterrenkundigen hebben dit werkcollege op donderdag 4 september, 11:15-13:00 uur). Neem je ULCN-paswoord mee!

Eerste activiteit najaar 2014 (Den Haag): college op donderdag 4 september, 13:45-15:30 uur, in Stichthage, Den Haag CS, dertiende etage, zaal Benoordenhout, gevolgd door werkcollege in de computerzaal Paleistuin. De rest van het semester is het college overigens op maandagen. Neem je ULCN-paswoord mee!